Verticuteren

Het is nu de tijd om uw gazon weer op te peppen. Schaduw, een dichtgelopen toplaag, vocht en gebrek aan voedingsstoffen veroorzaken mos en dood gras en geven uw gazon een onverzorgd uiterlijk.

Hoe verticuteren?

Door het gazon te verticuteren wordt het mos en oud gras uit de toplaag verwijderd en brengen we op die manier ook lucht in de toplaag. Voor het verticuteren gebruiken we een verticuteermachines, dit maakt het werk wat lichter. Er zijn ook z.g verticuteerharken maar dat is een behoorlijk zware klus. Schaduw, een dichtgelopen toplaag, vocht en gebrek aan voedingsstoffen veroorzaken mos en dood gras en geven uw gazon een onverzorgd uiterlijk. Ook worden de graskanten netjes recht gestoken met een kantensteker. Ook worden de graskanten netjes recht gestoken met een kantensteker.

Bemesten van gazon

Na het verticuteren en het kantensteken ruimen we het vrijgekomen materiaal af,  zaaien we het gazon door en strooien het af met een speciale dressing voor gazons. Ook bemesten we het gazon met speciaal door de Tophoveniers ontwikkelde gazonmest die op basis van organische meststoffen direct en langdurig haar werk doet. Nadat het werk klaar is, is het belangrijk dat u nog wel ca. 2-3 weken uw gazon besproeit, zodat het gazonzaad zich kan ontwikkelen en de meststoffen gemakkelijk kunnen worden opgenomen.