Van kleine stadstuin naar groene en stijlvolle droomtuin

De bewoners van een prachtige woning in Den Haag wilden van hun kleine stadstuin een groene en stijlvolle tuin met berging maken. Ondanks de beperkte ruimte wist Wijsman Hoveniers de droom van Familie Borger te verwezenlijken. 

Kleine stadstuin in Den Haag

Het huis bevindt zich midden in een woonwijk in Den Haag. De openslaande deuren van het huis geven een prachtige inkijk op de nieuwe tuin. Wijsman Hoveniers is erin geslaagd deze kleine stadstuin te transformeren in een privéparadijs.

Ruimte voor berging

De beperkte buitenruimte en de wens van Familie Borger voor een bergruimte vormden een heuse uitdaging. Maar Wijsman Hoveniers pakte deze uitdaging met beiden handen aan. Ondanks de grootte van de tuin, lukte het om maar liefst twee bergingen achter in de tuin te maken. Deze houten opslag is subtiel geïntegreerd en past naadloos in het natuurlijke karakter van de tuin. Het valt niet op, maak maakt juist deel uit van de natuurlijke uitstraling van de omgeving.

Ruimte voor ontspanning

Een andere essentiële eis was het creëren van ruimte voor ontspanning. Voor yoga, of gewoon om rustig koffie of thee te drinken. Om dit te verwezenlijken zijn twee terrassen aangelegd. Het ene terras met eettafel en stoelen, het andere terras met bank en parasol. Zo kan de familie lekker genieten van de comfortabele zitplekken.

Groen en kleurrijk

Loop je rond in de tuin, dan valt meteen de overvloed aan groen en kleur op. Wijsman Hoveniers heeft een prachtig landschap gecreëerd met een verscheidenheid aan kleurrijke bloemen en weelderige planten. Het voelt bijna als een eigen kleine botanische tuin. Rustgevend en niet te druk.

Grijze stenen paden

Om de tuin een gestructureerde uitstraling te geven, zijn er verschillende paden aangelegd. Deze paden bestaan uit grote grijze stenen tegels. Deze moderne en stijlvolle paden bieden een prachtig contrast met de kleurrijke omgeving. De paden helpen daarnaast de ruimte efficiënt te benutten en een gevoel van structuur te creëren.

Verlengstuk van je huis

Jouw tuin is een verlengstuk van je huis. Een plek waar je je thuis en veilig voelt. Waar je kan ontspannen, lachen, eten en drinken. Dit begrijpt Wijsman maar al te goed. De hoveniers combineerden esthetiek met functionaliteit, waardoor er nu een tuin staat die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook praktisch en comfortabel is om in te leven.

Overal aan gedacht

Bij Wijsman Hoveniers wordt elk aspect van het project zorgvuldig overwogen, van de planten- en bloemenselectie tot de plaatsing en afwerking van de stenen. Gedurende het hele proces werd de familie Borger nauw betrokken. Ze hielden precies de voortgang van de tuin bij en bespraken welke verdere beslissingen nodig waren. Samen werkte we naar het beste eindresultaat toe.

Ook op zoek naar jouw droomtuin?

Wijsman Hoveniers luistert altijd naar jouw wensen en ideeën. Samen komen we tot een ontwerp dat hier perfect op aansluit. Ons team van deskundige hoveniers gaat graag voor je aan de slag. Ga voor meer informatie naar de website of neem meteen contact op