De Prairietuin

Heeft u al eens van een Prairietuin gehoord? Nee? Dan is het de hoogste tijd om hier alles over te lezen!

De Prairietuin maakt namelijk zijn opmars in Nederland. Een tuin die het hele jaar door aantrekkelijk is voor mens en dier. Duurzaam, vol kleur, mooie vormen en je hebt veel minder onderhoud. Een grote belofte voor de toekomst dus!

Een Prairietuin wordt in één keer aangelegd. Op het terugknippen van de planten in het voorjaar en het aanbrengen van een laagje verse lava na een jaar of twee, is het de bedoeling de tuin gewoonweg met rust te laten. Het zal u verbazen, maar het wordt géén wildernis! Planten en grassen in een Prairietuin staan onderling hun mannetje om het behoud van hun plaats veilig te stellen en gaan met elkaar het evenwicht aan. Met een goede combinatie vaste planten en grassoorten ontstaat er juist een uitgekiend systeem dat zich na verloop van tijd zelf in stand houdt zonder mest of watergift en welke in alle seizoenen mooi is. Bovendien trekt de Prairietuin vlinders, bijen en andere insecten aan.

Hoewel de basis voor een Prairietuin de goed op elkaar afgestemde planten en grassen zijn, is er veel naar eigen smaak en ruimte in te vullen. Of het nu gaat om een kleine of grote tuin, kleurwensen in het geheel of per seizoen, winterhardheid, droogtebestendigheid, bloeirijkheid en stevigheid van planten; er is genoeg te kiezen! Soorten vaste planten die perfect passen in een Prairietuin zijn Vernonia, Liatris, Monarda, Aster, Achillea en Helianthus. Denk bij siergrassen aan Panicum, Sporobolus of Eragrostis.

De negen tophoveniers, die van nature groen denken en groen doen, helpen u graag bij het creëren van een evenwichtige Prairietuin. Kijk op de pagina Tophoveniers voor de tophovenier bij u in de buurt en vraag gerust vrijblijvend informatie op.