Intieme tuinkamer in Rotterdam

De bewoners van deze prachtige woning in de Rotterdamse wijk Park 16Hoven kregen de kans om, naast hun eigen woning, een nieuw perceel te kopen. Daarop bouwden zij een huis dat beter aansloot bij hun huidige wensen. Daarbij wilden ze graag een sfeervolle, eigentijdse tuin met zwembad realiseren. Wijsman Hoveniers ging samen met de opdrachtgever om de tafel en ontwierp een prachtige tuin met verschillende intieme plekjes.

Compact zwembad

De twee meter hoge witte muren in rondom het zwembad zorgen voor een moderne look in Zuid-Europese sfeer én extra privacy, terwijl de lage, witte muren rondom het zwembad juist extra breed zijn. Ze kunnen daardoor ook worden gebruikt om op te zitten. Het zwembad is weliswaar compact, maar is voorzien van jets. Daardoor kunnen de bewoners er toch heerlijk ‘tegen de stroom in’ zwemmen.

Vakantiesfeer

Om de vakantiesfeer compleet te maken heeft Wijsman in de verhoogde vlonders uitsparingen gemaakt, waarin de Japanse storax groeit. De cipressen en potten met Japanse roos en leliegras zorgen ervoor dat je je in deze tuin echt op vakantie waant.